Diskuse

Chléb a hry pro lid!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Daně všichni platit nemusí a tak je také řada firem a jejich vlastníků neplatí.

Existence daňových rájů je to co jim to legálně umožňuje.

O solidaritě s uprchlíky se mluví hodně, ale solidaritu bohatých neplatičů s těmi kdo platí daně nějak nikdo nepožaduje...

Snižování daní není nikdy dobrá zpráva pro všechny, když nevíte o jaké daně se jedná.

Snižte základní sazbu DPH a je to hodně dobrá zpráva pro chudé. Ale firmy, které platí saldo a bohatí, jejichž osobní spotřeba je zlomkem celkových příjmů, to příliš nezaregistrují. Výpadek příjmů rozpočtu bude ale těžko nahraditelný.

Snižte daň ze zisku firmám (tedy těm, které ještě nemají sídlo na Bahamách nebo na Kypru apod.) a vytvoříte jen díru v rozpočtu, kterou musíte zacelit. Jak? Zdaněním těch, kteří vám nemohou utéct do zahraničí. A tak zvýšíte spotřební daně nebo - zejména základní - sazbu DPH.

0 0
možnosti
Foto

méně populismu a více racionálního myšlení by TOP09 neškodilo

2 1
možnosti

Zacinate mit lepsi pripominky. Co se vam stalo? Nebyl jste nemocny? Nestipnul vas komar? Bez ohledu co a jak, dnes s vami souhlasim.

1 0
možnosti
Foto

To není chléb a hry, to je cílena likvidace drobných živnostníků. I bez kontrolního hlášení a EET je současná byrokratická zátěž živnostníků/podnikatelů obrovská. I kdyby snad nezaplatili ani korunu na daních, nestojí nás vůbec nic, protože se o sebe starají, živí sebe i své rodiny a často i zaměstnance. Po zavedení EET hrozí, že všichni tihle skončí na podpoře, kterou budeme muset zaplatit.

Navíc to zlevnění piva není pro "nás" zákazníky, ale údajně pro hospodské.

Prostředí by se dalo narovnat jen zjednodušením pravidel, zavedením jednotné DPH, zjednodušením daňového systému a uvolněním pravidel. Jenže pak by všichni ti úředníci těžko obhajovali svou existenci. :-/

2 2
možnosti

RvPodobné plakání jsem slyšel před léty od lékárníků, a paradoxně lékáren ještě přibylo! Neříkám, že to bude s hospodami stejné, ale určitě je to o "horké kaši"!

0 0
možnosti
Foto

Právě v tom vidím "zločinnost" EET. Statisticky to postihne jen zlomek podnikatelů, ale bude se to týkat těch v malých obcích, kde není konkurence a drží se tak tak nad vodou. EET nijak zásadně nepostihne lidi ve městech, ale hodně zkomplikuje život lidem na malých vesnicích. A nebude to díky tomu, že nepaltí daně, ale dík tomu, že s dalšími náklady jak finančními tak pracovními se ji prostě podnikat nevyplatí.

Vám karmaR^

3 2
možnosti

Rv Vy přece nemůžete jinak, Mirek chemik by Vám dal!

0 1
možnosti

Dobrý. Jen k tomu zlevnění piva - pokud ta malá hospoda nezavře, těžko to pivo zlevní, protože současně jí Babiš zásadně zvedl náklady provozem toho pokladního systému. Spíše celkově počítejte, že malé hospody, mají-li přežít, zdraží. Obecně si myslím, že tento malý byznys a venkov Babiše nezajímají.

5 1
možnosti
Foto

KarmaR^, přeci by jste nechtěl po Babišovi, aby plnil předvolební sliby? Ale něco dělat musí (jako aby to vypadalo, že je plní), sobě rybník nevypustí a živnostník je snadná oběd. Co na tom, že to nejspíš, žádný velký efekt pro kasu mít nebude, tam kde by mělo, tam jít nemůže, proto aby zchudl do politiky nešel...

2 1
možnosti