Zase se nám vysmáli do tváře!

Promiňte mi ten emocionální výkřik, ale jinak už se to nedá! Otevřete ráno noviny a čtete, jak z nás znovu dělají blbce.

„Babiše nedáme, zní unisono z ANO. Oporu má ministr financí i na Hradě“

 Babiš naprosto nepřesvědčivě vysvětluje, jak vylákal evropské dotace na stavbu své víkendové chaty v podobě Čapího hnízda. Jednou se chlubí, že je to jeho nejlepší projekt, a když se to nehodí, tak se k němu nezná.  Zeman zas bez ostychu tvrdí, že co je pod miliardu ho nezajímá. A těm v opozici, kterým se z pochopitelných důvodů už nedá věřit, křičí: Chyťte zloděje!

Prostě pokrytec vedle pokrytce, lhář vedle lháře.

Ministr Babiš vstupoval do politiky s heslem s korupcí a zloději zatočím. Všichni jsme doufali! Jde o naše peníze! A hle, dnes z živnostníků dělá neplatiče daní a sám se přitom vykrucuje. Rozum mi nebere, že při těch miliardách potřebuje od Evropské unie dalších 50 milionů. Vždyť ty přece mohl dostat menší zemědělec nebo malá firma, které by mohly pomoci mnohem víc! Potvrzuje to jen jedno, nenasytnost některých boháčů je nekonečná a bezohledná. Čím víc, tím líp. Povídačky o tom, že nemusí krást, ať vypráví naivkám. Proč tedy anonymní akcie a tajemní investořiNo přece, aby se na to nepřišlo! Nakonec nám vysvětlí, že vše je podle pravidel, prostě se jen přesměrovávají dotace. A k čemu jsme tu nakonec my? Jen pro to, abychom našim „protikorupčním bojovníkům“ házeli lístky do uren a pak sledovali, jak si z nás utahujou!? Milionové investice do volebního divadýlka se vyplatí! Pár billboardů, pár plakátů, hezká hesla, my jim na to skočíme a jede se dál. Koneckonců taková investice se na dotacích stejně vrátí. No jo, ale když nemáme na výběr?! Vždyť je jeden jako druhý.

A co na to prezident, „naděje“ nás běžných občanů? Z Hradu volá, co je pod miliardu, mě nezajímá. To je ale „skvělé“ poselství pro nás pro všechny! Jsme běžní občané, vyděláváme si na živobytí poctivě, většina z nás nekrade a nepodvádí. Kdybychom ukradli pár kaček, tak nás zavřou. Ale to, že ministr podvádí, mě na rozdíl od prezidenta sakramentsky zajímá! Koho tedy hlava státu zastupuje, občany nebo politické podvodníky??? V letošním vánočním proslovu prezident pochválil "Babišovy pokladny", upozornil nás, že krást se nemá. K tomu všemu vyjádřil svou budoucí vizi Česka. Přál by si, aby Česko bylo jako Švédsko. Jenomže věřte, když švédský ministr nezaplatí koncesionářský poplatek za veřejnoprávní televizi a zjistí se to, stihne ho krutý trest. Musí bezpodmínečně z funkce odstoupit! U nás si oligarcha podvůdkem přihraje 50 milionů a prezident nám běžným občanům s klidem řekne, že ho částka pod miliardu nezajímá!  A tak se ptám, kde je ta prezidentská vize Česka? Jak o to Švédsko v Čechách usiluje? Zase jen silné řeči. Pokrytec jako ostatní…

A ti, co teď křičí na Babiše, mohou mít pravdu, ale stejně jim neuvěříme. Mají stejné máslo na hlavě a jsou stejní jako oni. Politika pro ně není službou, ale je výhodným kšeftem. Došli jsme tak daleko, že pravda z jejich úst už nás nezajímá. Mlátí s ní ostatní po hlavě, jen když se jim to hodí. Je to stejné pokrytectví, ze kterého se nám běžným občanům dělá zle! Nebo už jsme si kolektivně zvykli a přestalo nám to vadit?!

Komu máme důvěřovat, že nás opět nepodvede? Babišovi, Zemanovi, Kalouskovi, Bakalovi?

Omlouvám se za tu skepsi, ale co s tím?

Autor: Marek Hilšer | středa 16.3.2016 15:16 | karma článku: 38,62 | přečteno: 3804x
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2507x
Vědecký pracovník a vysokoškolský pedagog na lékařské fakultě, milovník skal, zpěvák a fanoušek argentinského tanga.

Politik - 27.8.2016 oznámil rozhodnutí kandidovat v prezidentských volbách 2018

 

Seznam rubrik